Αφέθηκαν ελεύθεροι (τελικά) οι δέκα συλληφθέντες που διαμαρτυρήθηκαν για τον Ανισούρ Ραχμάν

Το δικαστήριο δεν έκρινε αναγκαία την κράτησή τους, ενώ τα μέλη της ομάδας που πραγματοποίησε τη διαμαρτυρία έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού δημοσίευσε βίντεο από το περιστατικό. [ΒΙΝΤΕΟ]

Article featured image
Article featured image

Απορρίφθηκε το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση των δέκα προσώπων που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια εκδήλωσης διαμαρτυρίας, το Σάββατο, έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού, σε σχέση με τον θάνατο του νεαρού αλλοδαπού, Ανισούρ Ραχμάν, ο οποίος πήδηξε από τον 5ο όροφο πολυκατοικίας όταν αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμά όπου διέμενε.

Οι δέκα ύποπτοι, έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες, οδηγήθηκαν εκ νέου το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, καθώς η χθεσινή διαδικασία εξέτασης του αιτήματος προσωποκράτησης δεν ολοκληρώθηκε, λόγω του προχωρημένου της ώρας.

Το δικαστήριο ανέφερε πως δεν κρίνεται αναγκαία η περαιτέρω κράτησή τους για το ανακριτικό έργο που υπολείπεται, παρά το ότι υπάρχει εύλογη υπόνοια για διάπραξη των αδικημάτων που διερευνώνται εναντίον τους. Μεταξύ άλλων, εναντίον τους διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος, οχλαγωγία, δημόσια εξύβριση, διασάλευση της ειρήνης, αντίσταση κατά της σύλληψης και επίθεση εναντίον αστυνομικού.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται και τα δέκα πρόσωπα αναμένεται να κατηγορηθούν γραπτώς.



Πάντως, μετά τη σύλληψη των δέκα διαμαρτυρόμενων και κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η ομάδα που προγραμμάτισε τη διαμαρτυρία έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Λεμεσού, έκανε λόγο για «απρόκλητη επίθεση από μέλη της αστυνομίας, τα οποία συνέλαβαν διαδηλωτές και διαδηλώτριες, χωρίς αιτία».

afoa.JPG



Μάλιστα στον λογαριασμό τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν σχετικές φωτογραφίες και βίντεο από το περιστατικό.

440785843_357675870617105_3254592443099446648_n.jpg

440751822_357675900617102_5723177490930755853_n.jpg



Από την άλλη η Αστυνομία σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, αυτοί που δέχθηκαν επίθεση από τους διαδηλωτές ήταν οι αστυνομικοί, καθώς ένα μέλος της Δύναμης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κάκωση στη λεκάνη, ωστόσο έλαβε εξιτήριο.

Συγκεκριμένα αναφέρει πως «Στο πλαίσιο διερεύνησης αδικημάτων που σχετίζονται με οχλαγωγία, ανησυχία, δημόσια εξύβριση, επίθεση εναντίον αστυνομικού κ.ά., η Αστυνομία προχώρησε χθες στη σύλληψη 10 προσώπων. Οι δέκα συλληφθέντες (έξι άντρες και τέσσερις γυναίκες), τέθηκαν υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Σύμφωνα με τα εξέταση στοιχεία, χθες το απόγευμα, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού, τα πιο πάνω πρόσωπα συνελήφθησαν για τα πιο πάνω αυτόφωρα αδικήματα. Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας, μέλος της Αστυνομίας τραυματίστηκε μετά από επίθεση που δέχθηκε και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, όπου διαπιστώθηκε, ότι υπέστη κάκωση στη λεκάνη και στο γόνατο και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών, του δόθηκε εξιτήριο».

2536a7b1-c629-4edc-bcd5-2f550dbaee6f.jpg



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ